China revendică prima poziţie în topul schimburilor comerciale, depăşind pentru prima dată SUA

Postat la 10 ianuarie 2014 39 afişări

China a anunţat că a devenit anul trecut cel mai mare importator şi exportator de bunuri la nivel mondial, depăşind pentru prima dată SUA, cu schimburi comerciale de peste 4.000 de miliarde de dolari.

China revendică prima poziţie în topul schimburilor comerciale, depăşind pentru prima dată SUA

 Importurile au crescut în decembrie cu 8,3%, cea mai puternică ascensiune din ultimele cinci luni, indicând că cererea internă va sprijini creşterea economică, transmite Bloomberg.

Totodată, exporturile au urcat cu 4,3% în ultima lună a anului, cifră care ar putea fi însă distorsionată de fenomenul facturilor false, utilizate pentru a evita controlul strict asupra circulaţiei capitalului şi pentru a profita de pe urma aprecierii monedei naţionale.

Excedentul comercial al Chinei a fost de 25,6 miliarde de dolari în decembrie şi de 259,75 miliarde de dolari pe ansamblul anului trecut, cel mai ridicat nivel din 2008.

Astfel, guvernul chinez a revendicat vineri titlul de cel mai mare importator şi exportator de mărfuri la nivel mondial, depăşind pentru prima dată SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-revendica-prima-pozitie-in-topul-schimburilor-comerciale-depasind-pentru-prima-data-sua-11880489
11880489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.