China invită investitorii privaţi să participe la proiecte de 317,75 miliarde de dolari

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 25 mai 2015 97 afişări

Agenţia de stat pentru planificare din China a invitat luni investitorii privaţi să participe la finanţarea, construcţia şi operarea a peste 1.000 de proiecte, în domenii precum transporturi, conservarea apei şi servicii publice, în valoare totală de 1.970 miliarde de yuani (317,75 miliarde dolari).

Comisia pentru Dezvoltare Naţională şi Reformă a explicat într-un comunicat că proiectele vor fi realizate sub forma unor parteneriate public-private, transmite Reuters.

Instituţia nu a precizat dacă între investitorii privaţi se vor afla şi companii străine.

Pe măsură ce creşterea economică încetineşte, autorităţile chineze încearcă să limiteze îndatorarea autorităţilor locale şi recurg tot mai mult la parteneriate public-private, un model pe care nu l-au folosit în mod obişnuit, pentru a acoperi deficitul tot mai mare de finanţare.

Lista de proiecte se referă la 29 de regiuni, între care şi capitala Beijing şi provincia Jiangxi din sud-estul ţării.

Între proiecte se numără unul în valoare de 51,9 miliarde de yuani (8,4 miliarde dolari) pentru construcţia a două linii de metrou în oraşul Hangzhou din estul Chinei şi un altul de 6,4 miliarde de yuani (1 miliard de dolari) pentru construcţia unui spital în Urumqi, capitala regiunii Xinjiang.

Autorităţile de la Beijing încearcă să ţină sub control datoriile autorităţilor locale, estimate la circa 3.000 de miliarde de dolari, dar au apărut semne că măsurile au un efect negativ asupra proiectelor existente.

Guvernul a cerut băncilor, la jumătatea acestei luni, să menţină creditarea şi să nu reducă mărimea împrumuturilor pentru proiectele autorităţilor locale aflate în derulare, în special cele pentru construcţia de linii de metrou şi de locuinţe ieftine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
INVESTIŢII,
/actualitate/china-invita-investitorii-privati-sa-participe-la-proiecte-de-317-75-miliarde-de-dolari-14329752
14329752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.