China împiedică omagierea victimelor din Piaţa Tiananmen

Postat la 04 iunie 2013 48 afişări

Poliţia chineză a interzis marţi accesul la un cimitir în care sunt înhumate victimele reprimării sângeroase a mişcării democratice din Piaţa Tiananmen, între alte măsuri adoptate cu scopul de a împiedica orice comemorare a 24 de ani de la evenimentele de pe 4 iunie 1989.

China împiedică omagierea victimelor din Piaţa Tiananmen

 Poliţişti staţionaţi în exteriorul Cimitirului Wanan, în partea de vest a Beijingului, blocau intrarea principală şi au cerut jurnaliştilor AFP să părăsească locul.

Familii ale studenţilor ucişi de armata chineză obişnuiesc să participe la ceremonii în acest cimitir, întâlniri supravegheate îndeaproape de forţele de ordine.

După aproape un sfert de secol de când Partidul Comunist Chinez a trimis tancuri pentru a înăbuşi manifestaţii în centrul capitalei, marcarea evenimentelor din Piaţa Tiananmen este în continuare sensibilă pentru regim, care depune eforturi să împiedice orice discuţie publică sau comemorare a evenimentelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-impiedica-omagierea-victimelor-din-piata-tiananmen-10923996
10923996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.