Chestionar CFA România: Îmbătrânirea populaţiei este problema noastră, a tuturor!

Autor: Liviu Popescu Postat la 10 august 2021 36 afişări

Chestionar CFA România: Îmbătrânirea populaţiei este problema noastră, a tuturor!

CFA România, asociaţia analiştilor financiari certificaţi international, consideră că îmbătrânirea populaţiei este un subiect actual şi “fierbinte” pentru multe dintre statele lumii, iar România se confruntă cu aceleaşi probleme, la care trebuie să le găsească soluţii în următorii ani.

Siguranţă financiară mai ales după pensionare are o importantă covârşitoare atât pentru indivizi, cât şi pentru societate, în ansamblu, iar la nivel global este necesar ca majoritatea ţărilor să facă faţă efectelor sociale, economice şi financiare ale îmbătrânirii populaţiei, scriu reprezentanţii CFA România într-un comunicat.

În contextul în care populaţia României scade şi totodată şi numărul persoanelor active descreşte, ne punem întrebarea dacă ne putem baza pe “bunăstarea statului”.

“Credem că soluţia este la fiecare dintre noi, pentru că noi vom fi acei oameni în vârstă care se pensionează, mulţi în acelaşi timp, de aceea trebuie să luăm măsuri şi să avem grijă de independenţa noastră financiară”, spun reprezentanţii CFA România.

În încercarea de a aduce o perspectivă informată şi o bază pentru dezbateri constructive în societatea românească având ca temă îmbătrânirea populaţiei şi posibilele soluţii, Asociaţia CFA România lansează chestionarul „Îmbătrânirea populaţiei este problema noastră, a tuturor!”.

"Rezultatele chestionarului vor fi analizate şi vom publica un studiu care îşi propune să analizeze atitudinea românilor vis-à-vis de îmbătrânire, punând accent pe dimensiunile sociale, profesionale şi financiare ale procesului. Întrebările din chestionar adresează modul cum evaluează românii capacitatea statului de a promova bunăstarea economică şi socială a cetăţenilor lui, cum fiecare dintre noi percepe îmbătrânirea şi ce măsuri luăm pentru a ne asigura independenţa financiară şi un nivel de trai decent în perioadele în care vom deveni vulnerabili financiar", spune Andreea Nica, CFA – Membru al Consiliului Director al Asociaţiei CFA România.

Chestionarul poate fi completat aici:

CFA România consideră important acest demers, şi îşi doreşte să implice mediul instituţional, angajatorii şi mediul de afaceri precum şi participanţii individuali într-un dialog constructiv, orientat către identificarea celor mai adecvate soluţii cu privire la îmbătrânirea populaţiei în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
imbatranire,
populatie,
problema

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.