Cherif Kouachi, unul dintre suspecţii în atacul armat de la Charlie Hebdo, era hotărât să moară ca martir în Irak - VIDEO

Autor: Iuliana Enache Postat la 08 ianuarie 2015 40 afişări

O achetă efectuată de jurnalişti pentru emisiunea "Pièces à conviction" difuzată de France 3 în 2005 arăta cât de hotărât era unul dintre cei trei suspecţi în atacul asupra săptămânalului Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, să moară ca martir în Irak, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Kouachi, în prezent în vârstă de 32 de ani, nu vorbeşte direct, dar mai multe citate, extrase în mod vizibil din cadrul audierilor, arată că acesta era hotărât să moară ca martir în Irak.

Tânărul este prezentat ca un "elev sârguincios" al lui Farid Benyettou, un predicator din al XIX-lea arondisment al Parisului, care pregătea voluntari dispuşi să plece pentru a lupta în Irak, înainte ca filiera sa să fie destructurată. În cursul audierilor, Kouachi a rezumat conţinutul acestor "învăţături": "Farid mi-a spus că scrierile religioase oferă dovezi ale binefacerii atentatelor sinucigaşe. Este scris că este bine să mori ca martir".

Pregătirea sa pentru luptă se face în mod "amator", subliniază jurnaliştii: "Două-trei alergări în parcul Buttes-Chaumont; o întâlnire fugitivă cu aşa-zisul specialist în arme care îi arată cum se mânuieşte un Kalaşnikov". "Graţie sfaturilor lui Farid, îndoielile mele s-au etompat. Mă temeam, dar nu îi spuneam. Este evident că Farid m-a influenţat în decizia mea de a pleca, în sensul în care a oferit o justificare morţii mele apropiate", povestea Cherif Kouachi.

Tânărul îşi cumpărase un bilet către Siria înainte de a fi arestat şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
KOUACHI,
ATENTAT
/actualitate/cherif-kouachi-unul-dintre-suspectii-in-atacul-armat-de-la-charlie-hebdo-era-hotarat-sa-moara-ca-martir-in-irak-video-13754663
13754663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.