"Chappie" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 09 martie 2015 65 afişări

Filmul SF "Chappie", regizat de cineastul Neill Blomkamp, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 13,3 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit cifrelor provizorii furnizate de compania Exhibitor Relations.

Acest film SF, în care joacă Sigourney Weaver, Hugh Jackman, Dev Patel şi Sharlto Copley, prezintă revolta populaţiei planetei noastre dintr-un viitor îndepărtat împotriva unei poliţii complet robotizate, informează nouvelobs.com.

Filmul "Focus", cu Will Smith şi Margot Robbie, liderul de săptămâna trecută, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 10 milioane de dolari de vineri până duminică. În lungmetrajul "Focus", de Glenn Ficarra şi John Requa, Will Smith joacă rolul lui Nicky, un maestru al înşelăciunilor, care se îndrăgosteşte de o novice, Jess (Margot Robbie). În timp ce o învaţă trucurile meseriei, ea se apropie un pic prea mult de acesta, iar el se rupe de ea. Trei ani mai târziu, Jess, devenită între timp o adevărată femeie fatală, apare la Buenos Aires. În mijlocul celei mai noi şi mai periculoase scheme a lui Nick, ea vine şi-i dă planurile peste cap şi-l scoate oarecum din joc pe maestrul escroc.

Comedia melodramatică britanică "The Second Best Exotic Marigold Hotel", regizată de John Madden, în care strălucesc Judi Dench, Maggie Smith, Richard Gere şi Bill Nighy, a debutat pe locul al treilea cu încasări de 8,6 milioane de dolari. Această peliculă prezintă sejurul unor britanici într-un hotel-azil din India, care nu seamănă deloc cu palatul descris în broşurile promoţionale.

Comedia de spionaj "Kingsman: Serviciul secret/ Kingsman: The Secret Service" a coborât de pe locul al doilea pe poziţia a patra, cu încasări de 8,3 milioane de dolari. Filmul, regizat de Matthew Vaughn, îi are în distribuţie pe Colin Firth, Taron Egerton şi Samuel L. Jackson. O organizaţie secretă de spionaj recrutează un tânăr de pe stradă şi îl înscrie într-un program extrem de competitiv de antrenament, în timp ce o ameninţare globală iese la iveală din partea unui geniu al tehnologiei, cu gânduri deloc pacifiste.

Animaţia 3D "SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water" a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al cincilea, cu încasări de 7 milioane de dolari în al cincilea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul Tibbitt şi spune povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, ce a fost furată de piratul Burger Beard.

Filmul "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey", o ecranizare a romanului omonim al lui E. L. James, a coborât de pe al patrulea loc pe poziţia a şasea, cu încasări de 5,6 milioane de dolari. "Cincizeci de umbre ale lui Grey", regizat de de Sam Taylor-Johnson şi care îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dornan, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere faptul că scenele cu sex din acesta cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Acţiunea are loc în Seattle, unde Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Drama "McFarland, USA", regizată de Niki Caro, cu Kevin Costner şi Maria Bello, a pierdut o poziţie şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu încasări de 5,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul spune povestea adevărată, din 1987, a unui antrenor care reuşeşte să transforme o echipă de atleţi dintr-un liceu considerat de mâna a doua în sportivi de performanţă.

Filmul "Efectul Lazarus/ The Lazarus Effect" a coborât trei poziţii şi se află pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,1 milioane de dolari. Filmul, regizat de David Gelb, prezintă, potrivit cinemagia.ro, un grup de cercetători, conduşi de Frank (Mark Duplass) şi logodnica sa Zoe (Olivia Wilde), care au făcut o descoperire senzaţională - ei pot să-i readucă pe morţi la viaţă. După un experiment reuşit asupra unui cadavru de animal, echipa lor este gata să facă publică descoperirea lumii întregi. Când decanul universităţii lor află despre experimentul secret, proiectul lor este imediat suspendat, iar materialele de lucru sunt confiscate.

Comedia "The DUFF", regizată de Ari Sandel, a coborât un loc şi a ajuns pe poziţia a noua, cu încasări de 4,85 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul se desfăşoară în lumea crudă şi superficială a liceenilor americani, unde o adolescentă reuşeşte să schimbe percepţia celor din jur despre ea, dar şi obiceiurile răutăcioase ale colegilor săi, după ce află că a fost numită "prietena urâtă şi grasă" (DUFF, Designated Ugly Fat Friend).

"Afacere neprevăzută/ Unfinished Business", o nouă comedie regizată de Ken Scott, cu Vince Vaughn şi Dave Franco, a debutat pe locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,8 milioane de dolari. Filmul relatează viaţa directorului unei mici companii americane, aflat pe punctul de a semna un acord în Europa, care va bulversa complet viaţa lui şi a asociaţilor săi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
SUA,
/actualitate/chappie-a-debutat-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-ce-filme-urmeaza-in-top-video-13954490
13954490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.