Chales al III-lea, primul monarh britanic care vizitează România. Avionul regelui a aterizat pe aeroportul Băneasa

Autor: Alexandru Stan Postat la 02 iunie 2023 113 afişări

Avionul regelui a aterizat pe aeroportul Băneasa

Avionul regal a aterizat pe aeroportul Băneasa, în condiţii depline de securitate sporită.  Regele Charles al III-lea este aşteptat la ceremonia în onoarea sa de la Palatul Cotroceni, unde vor participa 300 de invitaţi. Gazda ceremoniei va fi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Monarhul se va deplasa apoi în Transilvania şi va locui vreme de cinci zile în Valea Zălanului şi Viscri. 

În calitate de prinţ, a vizitat România de multe ori în ultimii 25 ani, în special satul Viscri din Transilvania, unde deţine o proprietate. 

Charles al III-lea este atras de România pentru a avut-o ca stră-stră-străbunică pe contesa maghiară Claudine Susanna Rhédey von Kis-Rhéde (1812 –1841), soţia ducelui Alexandru de Württemberg.

Contesa s-a născut la Sângeorgiu de Pădure şi este înmormântată la Biserica reformată din Sângeorgiu de Pădure. 

Fiul ei, Francis, Duce de Teck, a fost tatăl Mariei de Teck, regina consoartă a lui George V al Regatului Unit, astfel, Charles al III-lea este stră-stră-strănepotul 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
charles al iii-lea,
rege,
anglia,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.