CEZ vrea să taie curentul la Regia de Activităţi Nucleare

Autor: Mediafax Postat la 12 februarie 2013 25 afişări

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta-Turnu-Severin a primit mai multe somaţii din partea CEZ privind întreruperea furnizării energiei electrice din cauza unei datorii de trei milioane de lei, iar luni s-a ajuns la un acord între părţi pentru plata eşalonată a datoriilor.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta-Turnu-Severin a primit mai multe somaţii din partea CEZ privind întreruperea furnizării energiei electrice din cauza unei datorii de trei milioane de lei, iar luni s-a ajuns la un acord între părţi pentru plata eşalonată a datoriilor. Potrivit prim-vicepreşedintelui Blocului Naţional Sindical Ion Pisc Scrădean, RAAN are de achitat o datorie de 3.000.011 lei către CEZ, iar luni între conducerea unităţii şi furnizorul de energie electrică au avut loc negocieri la sediul RAAN pentru eşalonarea datoriilor. "CEZ a înţeles astăzi că nu poate întrerupe curentul, era vorba de 3.000.011 de lei datorie către CEZ şi practic s-a ajuns la o înţelegere privind eşalonarea la plată, astfel încât să se achite 50.000 de lei în fiecare etapă, urmând ca odată cu aprobarea finanţării cantităţii de apă grea produsă de Romag Prod în anul 2013 să se facă plata la zi", a spus Pisc. Liderul BNS a mai explicat că întreruperea energiei electrice la RAAN "ar însemna o catastrofă", dat fiind că aceasta este o unitate cu regim special, adăugând că datoriile acumulate de regie în ultima perioadă sunt cauzate de faptul că statul nu a plătit contravaloarea cantităţii de apă grea produsă în anul 2012.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cez-vrea-sa-taie-curentul-la-regia-de-activitati-nucleare-10557685
10557685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.