Cererea guvernului australian de amânare a audierii în cazul vizei lui Djokovic a fost respinsă

Autor: Rafael Hekman Postat la 09 ianuarie 2022 516 afişări

O cerere a guvernului australian de a amâna două zile audierea pentru viză a lui Novak Djokovic a fost respinsă, potrivit unor documente judiciare publicate duminică, relatează CNN. Djokovic este într-un centru de detenţie, aşteaptând audierea în cazul contestaţiei depuse împotriva anulării vizei.

Cererea guvernului australian de amânare a audierii în cazul vizei lui Djokovic a fost respinsă

Karen Andrews, ministrul australian al afacerilor interne, a depus sâmbătă o cerere prin care a solicitat „amânarea audierii finale până miercuri, 12 ianuarie 2022" - cu cinci zile înainte de începerea turneului.

Nu au fost precizate motivele pentru cererea de amânare, dar aceasta a venit la doar câteva ore după ce echipa de avocaţi a lui Djokovic a prezentat un document de 35 de pagini în care a prezentat apărarea jucătorului împotriva deciziei de anulare a vizei sale temporare.

Ca parte a acestei apărări, a reieşit că Djokovic a primit o scutire medicală înaintea Openului Australiei, deoarece s-a recuperat recent, după ce a suferit de Covid-19.

Printr-o scrisoare datată 7 decembrie, care a fost dezvăluită jurnaliştilor australieni, în această săptămână, şi pe care CNN susţine că nu o poate verifica independent, se pare că organizatorii Australian Open i-au informat în mod greşit pe jucătorii nevaccinaţi că pot intra în Australia pentru a participa la turneu.

Documente judiciare publicate sâmbătă au confirmat că Djokovic - care şi-a exprimat anterior opoziţia faţă de vaccinurile Covid-19 şi faţă de mandatele de vaccinare - era nevaccinat când a sosit în Australia, la 5 ianuarie.

Audierea sa pentru obţinerea vizei este programată acum pentru luni, la ora locală 10.00 (00.00 ora României), iar o decizie cu privire la posibilitatea de a rămâne în Australia şi de a participa la turneu este aşteptată la ora 16.00 (6.00 ora României).

În cazul în care instanţa va confirma anularea vizei, Djokovic va fi expulzat de îndată ce se vor putea face aranjamentele de călătorie corespunzătoare.

Potrivit lui Craig Tiley, directorul general al Tennis Australia, au fost „informaţii contradictorii" care au dus la acordarea de scutiri jucătorilor nevaccinaţi, înainte de Australian Open.

Într-un interviu acordat duminică postului de televiziune afiliat CNN 9 News, Tiley a refuzat să dea vina pe cineva anume. El a declarat că Tennis Australia a fost în comunicare cu Ministerul de Interne al Australiei „în fiecare săptămână" şi că toate părţile implicate au operat într-un „mediu foarte dificil".

Tiley a adăugat că şi-ar dori să îl vadă pe Djokovic jucând la Australian Open. Numărul 1 mondial speră să câştige cel de-al 10-lea titlu la Australian Open şi al 21-lea titlu de Grand Slam la Melbourne, în această lună.

Reţinerea lui Djokovic în Park Hotel, un loc de detenţie alternativ pentru refugiaţi şi solicitanţi de azil, începând de joi, a atras atenţia pe scară largă. Susţinătorii săi s-au adunat în faţa hotelului cerând eliberarea sa, în timp ce alţii au subliniat situaţia dificilă a celor aproximativ 30 de refugiaţi deţinuţi, de asemenea, în aceaşi locaţie.

În Serbia, ţara natală a lui Djokovic, care acum e rezident în Principatul Monaco, părinţii acestuia au organizat proteste cu privire la condiţiile la care, potrivit acestora, fiul lor este supus, „captiv" în hotel - o afirmaţie pe care ministrul Andrews a negat-o la începutul acestei săptămâni.

„El este liber să plece oricând doreşte să o facă, iar Forţele de Frontieră vor facilita acest lucru", a declarat Andrews vineri pentru televiziunea australiană ABC.

Într-un interviu acordat sâmbătă postului naţional de televiziune sârb RTV Pink, prim-ministrul ţării, Ana Brnabic, a declarat că Djokovic va primi „mese fără gluten, echipament pentru exerciţii fizice şi un laptop" în timp ce va continua să fie reţinut.

Potrivit unor documente judiciare publicate sâmbătă, Djokovic a cerut în repetate rânduri să fie mutat într-un „loc de detenţie mai potrivit care să-i permită să se antreneze" înaintea Openului Australiei.

Brnabic a declarat că a vorbit cu ministrul australian al afacerilor externe, Marise Payne, dar nu a reuşit să anuleze decizia de a-l ţine pe Djokovic la Park Hotel, în timp ce aşteaptă rezultatul cazului său.

"El este încă la Park Hotel, dar sper că i-am făcut şederea puţin mai suportabilă cu concesiile pe care le-am obţinut pentru el", a spus ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
novak djokovic,
australian open,
viza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.