Cererea europeană pentru autoturisme noi va încetini în acest an

Autor: Florentina Dragu Postat la 05 februarie 2015 98 afişări

Piaţa europeană de autoturisme noi va avansa în acest cu 2%, la aproximativ 12,8 milioane de unităţi, însă ritmul creşterii va fi sensibil mai mic decât în anul anterior, când numărul de înmatriculări a urcat cu 5,7%, potrivit estimărilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

"Optimismul în privinţa recuperării pieţei trebuie să fie unul temperat, în condiţiile în care multe state se încă se confruntă cu incertitudini", a declarat Carlos Ghosn, preşedintele ACEA şi directorul general al Renault.

Înmatriculările de autoturisme noi din Europa au crescut anul trecut la 12,55 milioane de unităţi, de la circa 11,88 milioane de unităţi în 2013, piaţa consemnând primul avans după şase ani de scăderi.

România a înregistrat a patra mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme personale noi din UE, de 21,6%, iar Dacia a avut cel mai important avans dintre mărcile cu volum ridicat de vânzări, de 23,9%, la 359.141 de unităţi.

ACEA estimează că cererea pentru autoturisme noi va continua să crească în 2015, dar într-un ritm mult încetinit, de numai 2%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACEA,
VÂNZĂRI MAŞINI,
EUROPA
/actualitate/cererea-europeana-pentru-autoturisme-noi-va-incetini-in-acest-an-13805998
13805998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.