Centrul medical Cardiomed Târgu Mureş, specializat în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, a cumpărat de la Siemens Healthineers primul computer tomograf din lume bazat pe o nouă tehnologie, cu emisii reduse de radiaţii

Autor: Roxana Rosu Postat la 15 martie 2023 19 afişări

Centrul medical Cardiomed Târgu Mureş, specializat în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, a cumpărat de la Siemens Healthineers primul computer tomograf din lume bazat pe o nouă tehnologie, cu emisii reduse de radiaţii

Centrul medical Cardiomed Târgu Mureş, specializat în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, a cumpărat de la Siemens Healthineers primul computer tomograf din lume bazat pe tehnologia photon-counting, Naeotom Alpha.

Echipamentul livrat la Tg Mureş este singurul din România şi face parte dintre cele 60 de echipamente distribuite la nivel mondial.

„Datorită tehnologiei unice pe care o foloseşte, Naeotom Alpha permite scanarea cu cea mai mică doză de radiaţii produsă vreodată de un CT, doză care ajunge aproape de nivelul unei radiografii. Naeotom Alpha este instrumentul care îi permite medicului să pună rapid un diagnostic precis, chiar în cele mai dificile situaţii, care în absenţa acestei tehnologii avansate ar fi cerut investigaţii suplimentare şi să demareze protocolul terapeutic imediat”, spune Florin Preoteasa, MR&CT Portfolio Solution Manager la Siemens Healthineers.

Tehnologia photon-counting dezvoltată de cercetătorii Siemens Healthineers reprezintă cea mai importantă descoperire în domeniu de la inventarea tehnicii CT, oferind imagini de înaltă rezoluţie, cu vizualizarea leziunilor de mici dimensiuni şi a celor mai fine detalii pentru un diagnostic cât mai precis, la doze minime de radiaţie.

Naeotom Alpha permite efectuarea de tomografii şi în cazurile în care nu era posibil în trecut şi permite totodată creşterea frecvenţei de monitorizare a pacienţilor atunci când este necesară.

Naeotom Alpha a fost lansat în 2021 la Congresul Naţional de Radiologie al Societăţii Nord Americane (SUA) de Radiologie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diagnostic,
siemens,
tehnologie,
mures

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.