Cele mai costisitoare jocuri video produse vreodată

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 iulie 2014 235 afişări

Cele mai costisitoare jocuri video produse vreodată

Tehnologia evoluează într-un ritm incredibil, iar producătorii de jocuri video încearcă să ţină pasul cu noile invenţii din domeniul hardware. Producţiile pentru PC sau console mobile au ajuns să aibă bugete comparabile cu cele ale unor filme, iar vânzările sunt şi ele pe măsură, relatează Business Insider.

"Tomb Raider" - 100 milioane dolari

"Tomb Raider" a fost lansat în 2013 după o campanie agresivă de marketing, iar reacţiile criticilor au fost pozitive. În 48 de ore de la lansare s-au vândut peste 1 milion de exemplare.

"Red Dead Redemption" - 100 milioane dolari

Plasat în Vestul sălbatic, jocul reprezintă încercarea celor de Rockstar de a produce ceva diferit de "Grand Theft Auto", producţia care i-a fîcut celebri. Dezvoltarea a durat mai mult de şase ani şi a costat aproximativ 100 de milioane de dolari.

"Grand Theft Auto IV' - 100 milioane dolari

Tot cei de la Rockstar au investit această suma considerabilă în "GTA", unul dintre cele mai cunoscute jocuri ale tuturor timpurilor. La data lansării, în 2008, era cel mai scump joc produs. S-au vândut 3,6 milioane de exemplare, un record absolut la acea vreme.

"Disney's Infinity" - 100 milioane dolari

Divizia de jocuri a Disney a avut probleme financiare în anii 2008-2013, astfel încât compania a decis să dezvolte alt tip de produse. Costul de 100 de milioane este ridicat, însă veniturile generate vor depăşi, conform estimărilor, un miliard de dolari.

"Max Payne 3" - 105 milioane dolari

Produs tot de cei de la Rockstar, "Max Payne 3" a avut nevoie de un an pentru a recupera, din încasări, suma cheltuită pentru dezvoltare.

"Call of Duty: Modern Warfare 2" - 200 milioane

"Call of Duty: Modern Warfare 2" este un joc de tip first person shooter lansat în 2009, fiind al şaselea capitol al francizei. Dezvoltarea a costat doar 50 de milioane de dolari, însă după marketing şi distribuţie costul a crescut până la 200 de milioane de dolari.

"Destiny" - 500 milioane dolari

Jocul, programat pentru lansare în această toamnă, este cel mai costisitor proiect de acest gen realizat vreodată. Dezvoltarea a costat 140 de milioane dolari, iar restul banilor au mers către marketing, distribuţie sau alte metode de promovare. Ca termen de comparaţie, cel mai costisitor film produs vreodată a fost "Pirates of the Caribbean: At world's end", cu un buget de 300 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-costisitoare-jocuri-video-produse-vreodata-12906922
12906922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.