Cele mai bune cinci invenţii din 2015

Postat la 24 noiembrie 2015 3101 afişări

Publicaţia Time a realizat un clasament al celor mai bune 25 de invenţii ale anului, iar exemplele alese de revistă variază de la maşini la jucării pentru copii. Mai jos vă prezentăm cele mai bune cinci inveţii din 2015.

5. Hackaball este mingea care învaţă copii să programeze. Hackaball se sincronizează cu o aplicaţie mobilă, iar copii o pot programa cum să se aprindă, când sau să schimbe culorile, astfel aceştia pot vedea direct cum programarea le afectează viaţa de zi cu zi.Cel puţin 2800 de oameni au fost interesaţi şi au investit în proiect prin Kickstarter, strângând suma de 240.000 de dolari.

4. Google Cardboard. În ultima vreme s-au anunţat din ce în ce mai multe dispozitive pentru realitatea virtuală (Oculus Rift sau HTC Vive sunt doar două exemple), însă Time a fost impresionat de gadgetul ieftin al celor de la Google. Practic este o cutie de carton în care se introduce un smartphone, dar în ultima perioadă au apărut mai multe aplicaţii cu ajutorul cărora utilizatori pot experimenta realitatea virtuală (pot conduce maşini-Mercedes Benz, pot merge la concertele lui Jack White sau se pot juca jocuri video).

3. Artiphon Instrument 1. Instrumentul muzical pe care oricine îl poate folosi. Artiphon poate mima mai multe instrumente muzicale, nu doar în felul cum sună, ci şi modul în care sunt utilizate. Artiphon poate fi folosit precum o chitară sau ca un pian sau se poate crea un mix de instrumente într-un singur dispozitiv. Instrumentul muzical a strâns finanţare de 1.3 milioane de dolari pe Kickstarter. 

2. Tesla Model X. Noul automobil electric al Tesla. Primul SUV electric are o autonomie de 400 de kilometri, poate atinge 100 km/h în 3.2 secunde şi, pe lângă asta, are un design extraordinar.

1. CogniToys Dino. Jucăria vorbitoare a celor de la CogniToys primeşte titlul de cea mai bună invenţie a anului. Acest dinozaur de jucărie nu doar repetă nişte propoziţii, ci se foloseşte de abilităţile de gândire ale inteligenţei artificiale Watson (IBM) şi poate conversa cu copii (între 5 şi 9 ani). Jucăria poate răspunde la întrebări (cât de departe este luna) sau poate ajuta copii la matematică (Cât face 2+2 sau poţi să numeri până la 10).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-bune-cinci-inventii-din-2015-14897764
14897764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.