Cel puţin zece morţi într-o busculadă produsă la un templu din India

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 25 august 2014 29 afişări

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60 au fost rănite, luni, într-o busculadă produsă la un templu din centrul Indiei, unde mii de pelerini participau la o sărbătoare religioasă, a anunţat poliţia locală.

"O busculadă s-a produs în jurul orei 05.30 (03.00, ora României), iar cinci femei şi cinci bărbaţi au murit", a declarat Vinay Kumar Singh, ofiţer în cadrul poliţiei locale.

Tragedia s-a produs într-un templu din statul Madhya Pradesh, din centrul Indiei.

"Unii dintre pelerini au căzut (...) ceea ce a provocat panică", a declarat pentru cotidianul Times of India inspectorul de poliţie Pawan Srivastava.

Mai multe busculdate soldate cu numeroase victime au avut loc în ultimii ani în India, cu ocazia unor sărbători religioase. În octombrie anul trecut, 115 persoane au murit călcate în picioare sau înecate în apropierea unui templu din Madhya Pradesh. În martie 2010, 63 de copii şi femei au murit într-o busculadă produsă de prăbuşirea unei porţi într-un templu hindus din statul Uttar Pradesh.

În septembrie 2008, 224 de pelerini au murit, de asemenea, într-o busculadă produsă în Rajasthan, în nord-vestul ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDIA,
TEMPLU,
BUSCULADĂ
/actualitate/cel-putin-zece-morti-intr-o-busculada-produsa-la-un-templu-din-india-13138175
13138175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.