Cel puţin 13 morţi şi peste 100 de răniţi în urma atentatului din Barcelona

Postat la 18 august 2017 50 afişări

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite în atentatul comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona, relatează cotidianul El Pais.

Cel puţin 13 morţi şi peste 100 de răniţi în urma atentatului din Barcelona

Potrivit publicaţiei citate, 15 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Autorităţile au confirmat moartea a cel puţin 13 persoane şi rănirea altor zeci în atacul cu vehicul comis pe Bulevardul La Rambla din Barcelona.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri dimineaţă, că a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română, în urma atacului terorist de la Barcelona de joi seara, starea acesteia nefiind gravă.

”Autorităţile spaniole au informat în această dimineaţă Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit aceloraşi surse oficiale, şi acest cetăţean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Precizăm că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare, situaţia fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informaţii actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluţiei situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale”, precizează MAE.

MAE mai anunţă că în contextul operaţiunilor antiteroriste aflate în desfăşurare, circulaţia în regiune şi accesul în unităţile publice este momentan restricţionat de către autorităţi.

Alţi doi români au fost răniţi în atentatul de la Barcelona, fiind vorba despre doi bărbaţi de 33 şi 42 de ani.

13 persoane au murit şi cel puţin o sută au fost rănite în urma atentatului terorist care a avut loc joi seara la Barcelona. Trei persoane care ar avea legătură cu atacul au fost reţinute până în prezent de poliţişti.

Vineri dimineaţă, autorităţile spaniole au anunţat că forţele de poliţie au ucis cinci suspecţi, care purtau centuri cu explozibil, în oraşul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona, potrivit BBC News online. Atacatorii au intrat cu maşina într-un grup de persoane, şapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie, fiind răniţi.

Presa spaniolă relatează că autorităţile sunt în căutarea lui Moussa Oukabir, despre care se crede că ar fi şoferul autoutilitarei folosite în atacul terorist de la Barcelona, informează site-ul postului BBC News.

Suspectul, în vârstă de 17 ani, este considerat drept "principalul suspect", potrivit cotidianului El Mundo.

Moussa este fratele lui Driss Oukabir, un bărbat suspect că ar fi închiriat vehiculul folosit în atentat, care s-a predat poliţiei după ce autorităţile i-a făcut publică identitatea.

Potrivit cotidianului La Vanguardia, Driss Oukabir susţine că documentele sale au fost furate şi el se afla în localitatea Ripoll în momentul producerii atacului de la Barcelona. Acesta a mai precizat că este posibil ca actele găsite în vehicul să fi fost furate de fratele lui.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.