"Cel mai vechi" mesaj într-o sticlă, descoperit la peste 108 ani după ce a fost aruncat în mare - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 22 august 2015 369 afişări

O sticlă descoperită pe o plajă din Marea Nordului, la peste 108 ani după ce a fost lansată în mare, ar putea conţine "cel mai vechi" mesaj de acest fel din lume, au anunţat reprezentanţii unei asociaţii de biologie marină din Marea Britanie, informează bbc.com.

Sticla a fost lansată în Marea Nordului între 1904 şi 1906 şi a fost descoperită de o femeie care se plimba pe o plajă de pe insula germană Amrum.

În interiorul ei se afla o carte poştală conţinând un text care cere persoanei care urma să găsească sticla respectivă să o returneze Asociaţiei de Biologie Marină din Marea Britanie.

Reprezentanţii acestei asociaţii din oraşul Plymouth spun că sticla a făcut parte dintr-un lot de 1.000 de astfel de recipiente care au fost lansate în mare în cadrul unui studiu ştiinţific.

Studiul, care a analizat direcţia curenţilor marini, a fost coordonat în epocă de George Parker Bidder, un cercetător care a devenit apoi preşedintele asociaţiei citate şi a ocupat această funcţie între anii 1939 şi 1945.

În interiorul fiecărei sticle lansate în mare se afla o carte poştală care promitea persoanelor care urmau să returneze recipientele câte o recompensă de 1 şiling.

O monedă veche de 1 şiling britanic a fost expediată de asociaţia britanică pensionarei germane Marianne Winkler, o fostă angajată a serviciilor poştale din ţara ei, care a descoperit această sticlă în timp ce se afla în vacanţă în luna aprilie pe insula Amrum, situată la o distanţă de aproximativ 500 de kilometri de Marea Britanie.

Precedentul record mondial pentru cel mai vechi mesaj într-o sticlă este de 99 de ani şi 43 de zile şi a fost stabilit de un astfel de recipient care a fost descoperit pe o plajă din Arhipelagul Insulelor Shetland, în iulie 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MESAJ,
STICLĂ,
/actualitate/cel-mai-vechi-mesaj-intr-o-sticla-descoperit-la-peste-108-ani-dupa-ce-a-fost-aruncat-in-mare-video-14684593
14684593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.