Cel mai tânăr premier s-a înconjurat de o gardă de vechi oameni de partid de la care trebuie să vină ideile noi pentru relansarea economiei

Postat la 20 decembrie 2012 9 afişări

Guvernul va veni mâine în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură după ce premierul Victor Ponta a prezentat lista miniştrilor - 27 de miniştri care, în majoritate, au mai deţinut poziţii guvernamentale şi de la care se aşteaptă măsuri care să contrazică actuala tendinţă de stagnare a economiei.

Cabinetul Ponta 2 este format în cea mai mare parte din oameni cu multă vechime şi influenţi în partidele din care provin, ceea ce arată că premierul mizează pe stabilitatea cabinetului mai degrabă decât pe măsuri care să producă "şocuri" la nivel de percepţie publică. Acum că lista viitorului guvern este publică, se aşteaptă programul de guvernare care va indica într-o bună măsură politicile ce vor fi adoptate de executiv în anul ce vine şi în anii viitori. În preajma campaniei electorale, premierul a spus clar că dezavuează măsurile de austeritate care, în opinia sa, au produs mai mult rău. Rămâne de văzut însă în ce măsură el poate pune şi în practică convingerile sale pentru că, dacă va vrea să cheltuiască mai mult, atunci va avea nevoie de o creştere economică robustă şi, cel puţin în 2013, acest lucru nu se întrevede. Nu va putea să cheltuiască mai mult îndatorându-se pentru că nu va putea depăşi un deficit de 3% din PIB, aşa cum s-a angajat România în faţa UE.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
guvern,
numiri,
membri,
cabinet
/actualitate/cel-mai-tanar-premier-s-a-inconjurat-de-o-garda-de-vechi-oameni-de-partid-de-la-care-trebuie-sa-vina-ideile-noi-pentru-relansarea-economiei-10403971
10403971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.