Cel mai mare super-iaht din lume începe să vândă apartamente cu preţuri de începere de 9,5 milioane de euro. Cine a iniţiat proiectul de 500 de milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 iunie 2021 248 afişări

Cel mai mare super-iaht din lume începe să vândă apartamente cu preţuri de începere de 9,5 milioane de euro. Cine a iniţiat proiectul de 500 de milioane de euro

Cu preţuri iniţiale de 9,5 milioane de euro, susţinătorii a ceea ce va deveni cel mai mare super-iaht la nivel mondial, Somnio, oferă spre vânzare 39 de apartamente, pariind pe o cerere puternică pentru segmentul exclusivist al călătoriilor de lux, potrivit Financial Times.

Nava de 220 de metri lungi va fi lansată oficial în 2024 şi le va oferi cumpărătorilor „intimitatea unui iaht privat alături de şansa de a te conecta la o comunitate vibrantă de proprietari care împărtăşesc aceleaşi valori”, spun investitorii proiectului de 500 de milioane de euro.

Somnio va fi cu 40 de metri mai lung decât actualul deţinător al recordului, Azzam, deţinut de familia regală din Abu Dhabi. Proiectul a fost iniţiat de Carl Le Souef, un milionar american care a fondat compania de îngrijire a pielii Private Formula International. El conduce acum Somnio Global, un grup dedicat tehnologiei sustenabile.

Liniile de croazieră au fost forţate să îşi oprească în totalitate operaţiunile în martie 2020 din cauza focarelor de coronavirus, care i-au determinat pe oficialii marilor porturi să refuze accesul navelor sau să le supună la o perioadă obligatorie de carantină.

Carnival, cel mai mare operator de croaziere din lume, a declarat săptămâna trecută că va opera la 50% din capacitate până la finalul actualului exerciţiu financiar (noiembrie 2021), în condiţiile în care compania a raportat pierderi nete de 2 miliarde de dolari în perioada martie-mai.

Totuşi, conform grupului media BOAT International, vânzările de iahturi private au ajuns la un maxim istoric în luna mai, fiind vândute 68 de nave după o creştere stabilă în timpul pandemiei, în condiţiile în care oamenii au căutat noi moduri de a călătorii în ciuda restricţiilor impuse de Covid-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iaht,
crestere,
preturi,
apartamente,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.