Cel mai MARE SECRET despre EXECUŢIA lui Ceauşescu. Anunţul pe care nimeni nu se aştepta să-l mai audă vreodată

Postat la 20 decembrie 2017 1358 afişări

Procurorii care instrumentează Dosarul Revoluţiei susţin că până la execuţia Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu, care a avut loc pe 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizică a acestora.

Cel mai MARE SECRET despre EXECUŢIA lui Ceauşescu. Anunţul pe care nimeni nu se aştepta să-l mai audă vreodată

De asemenea, procurorii au refăcut succesiunea evenimentelor petrecute la UM 01417 Târgovişte, locaţia unde s-a aflat cuplul Ceauşescu începând cu după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989.

„Probele au evidenţiat existenţa unei constante diversiuni exercitate asupra cadrelor de comandă ale acestei unităţi militare, precum şi existenţa unor ordine venite de la vârful ierarhiei militare privind eliminarea fizică a cuplului Ceauşescu. Totodată, urmare a probatoriului administrat există o mai bună înţelegere a diversiunii radio-electronice.

Au fost realizate progrese notabile pentru înţelegerea fenomenului diversionist (unic în istoria României prin complexitate şi anvergură) atât sub aspectul mecanismelor concrete de acţiune cât şi din perspectiva persoanelor ce au dirijat acest fenomen. Este de aşteptat ca viitoarele cercetări să aducă lămuriri privind autorii diversiunii şi eventualele complicităţi în realizarea acesteia”, a mai spus procurorul Marian Lazăr.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.