Cel mai mare proiect greenfield din acest an, 93 de milioane de euro, pentru o fabrica de uleiuri

Autor: Ioana Mihai Postat la 04 mai 2011 63 afişări

Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, deschide unitatea de extractie de uleiuri vegetale la Lehliu, judetul Calarasi. Conform reprezentantilor companiei, investitia de 93 milioane de euro reprezinta cel mai mare proiect greenfield din Romania in anul 2011. In sectorul productiei de ulei vegetal, Prio Extractie detine locul intai ca volum al investitiei in Europa de Sud-Est si locul doi la nivelul intregii Europe.

Operatiunile companiei, desfasurate prin filiala Prio Extractie, sunt pentru procesarea semintelor si productie de ulei vegetal, in scopuri industriale si de consum.

Fabrica are in componenta 15 silozuri verticale, cu o capacitate de stocare individuala de 10.000 m3, 2 laboratoare de analiza si procesare a semintelor si detine, in prezent, 90 de angajati, compania intentionand sa creasca numarul acestora la 200.

"Am inceput operatiunile la Lehliu in 2005 prin fabrica de productie biodiesel si credem in continuare in potentialul acestei zone, Romania fiind un punct strategic de dezvoltare pentru compania noastra si un centru regional de competenta", a declarat Carlos Martins, Presedinte al Consiliului de Administratie Prio Foods.

Fabrica are o capacitate de productie de 316.000 tone ulei si 340.000 tone srot, volume atinse la un ritm al activitatii de 8.000 de ore pe an.Prio Foods dezvolta operatiuni de productie si distributie de produse agricole, industriale si servicii, integrand o perspectiva globala asupra activitatilor din domeniul agricol. Compania detine unitati de productie pe 3 continente, in sectorul procesarii cerealelor si semintelor oleaginoase.Prio Foods face parte din grupul portughez Martifer, prezent in Romania cu 500 de angajati. Martifer Group desfasoara activitati in domeniul agricol, constructii si productie de energie din surse regenerabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greenfield,
proiect,
Prio Extractie
/actualitate/cel-mai-mare-proiect-greenfield-din-acest-an-93-de-milioane-de-euro-pentru-o-fabrica-de-uleiuri-8227484
8227484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.