Cel mai mare producător american de cărbune, în faliment

Postat la 15 aprilie 2016 158 afişări

Gigantul american din sectorul cărbunelui Peabody Energy a depus o cerere de protecţie sub legea falimentului faţă de creditori, cea mai dramatică evoluţie de până acum dintr-o industrie care se confruntă cu cel mai puternic declin din ultimele decenii, relatează Bloomberg.

Cel mai mare producător american de cărbune, în faliment

 Compania a depus cereri de protecţie pentru majoritatea entităţilor sale din SUA. Toate minele şi reprezentanţele gigantului american îşi vor continua operaţiunile pe toată durata procesului.

Fondată în 1883 de Francis S. Peabody, pe atunci în vârstă de 24 de ani, cu 100 de dolari, un vagon şi doi catâri, Peabody este acum cea mai mare mare companie privată de cărbune din lume, cu clienţi în 25 de ţări şi aproximativ 8.000 de angajaţi, potrivit website-ului propriu.

Peabody s-a dezvoltat rapid după începuturile umile. Compania, cu o ve­chime de 133 de ani, s-a listat pe bursa newyorkeză în 1949.

Peabody se alătură altor producători americani importanţi de cărbune intraţi în faliment, incluzând Arch Coal, Alpha Natural Resources, Patriot Coal şi Walter Energy, potrivit MarketWatch.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-producator-american-de-carbune-in-faliment-15260262
15260262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.