Cel mai important grafic din lume, în prezent

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 ianuarie 2016 1219 afişări

Este graficul care explică îngrijorările de pe piaţa financiară mondială: timp de trei decenii banii investitorilor au mers, în economia mondială, spre pieţele emergente. În ultimii doi ani tendinţa s-a inversat, iar banii părăsesc respectivele pieţe, sumele retrase ajungând anul trecut la uluitoarea sumă de 735 de miliarde de dolari, cu mult mai mult decât cele 111 miliarde de dolari retrase în 2014.

Valorile au fost prezentate recent de Institute for International Finance, care apreciază că sumele cele mai importante au ieşit din China; este vorba de 676 de miliarde de dolari, pe canale mai mult sau mai puţin oficiale.

Graficul explică cum au apărut tulburările de pe piaţa chineză de capital de la începutul acestui an, de ce creşte vertiginos dolarul şi de Fed încearcă să crească dobânda de referinţă. Explică, pe scurt, cum a început perioada actuală de turbulenţă din economia mondială; nu poate prezice, însă, spre ce ne îndreptăm.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-important-grafic-din-lume-in-prezent-14980518
14980518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.