Cel mai frumos sat din Italia a fost scos la vânzare pe eBay

Autor: Ioana Matei Postat la 07 iulie 2014 571 afişări

Cel mai frumos sat din Italia a fost scos la vânzare pe eBay

Dacă în România hotelurile pot fi vândute prin tocmai.ro şi OLX.ro, în Italia sunt puse spre vânzare pe platformele online chiar şi sate. Aer alpin, vederi panoramice şi o aruncătură de băţ distanţă faţă de oraşul italienesc Torino – sunt câteva dintre caracteristicile satului Borgata Calsazio, pus la vânzare pe eBay pentru 245.000 de euro, potrivit Telegraph.co.uk.

Satul a devenit din ce în ce mai pustiu odată ce tinerii s-au hotărât să îl părăsească în favoarea oraşelor mai mari. Locuitorii rămaşi au pus anunţul de vânzare şi speră astfel să revigoreze oraşul prin transformarea în atracţie turistică datorită caselor şi hambarelor ce pot deveni în hoteluri şi restaurante.

Vânzarea este susţinută de UNCEM (National Union of Mountain Communities), o organizaţie care reprezintă satele de munte ale Italiei. Termenul limită pentru licitaţia online este 15 iulie.

În Italia există aproximativ 40 de aşezări de acest tip, în care turiştii sunt găzduiţi în diferite case din sat, iar recepţia şi restaurantul sunt localizate într-o clădire centrală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
italia,
hoteluri,
online,
case,
romania
/actualitate/cel-mai-frumos-sat-din-italia-a-fost-scos-la-vanzare-pe-ebay-12902358
12902358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.