Cel mai EFICIENT PRIMAR de comună din România, dat afară din PSD

Postat la 08 martie 2018 427 afişări

A fost nevoie de aproximativ un an, pentru ca organizaţia judeţeană Alba a PSD să scape ”statutar” de Gheorghe Damian, considerat cel mai eficient primar de comună din ţară, graţie rezultatelor vizibile pe care le-a obţinut la Ciugud.

Cel mai EFICIENT PRIMAR de comună din România, dat afară din PSD

”Declar că sunt independent”, şi-a început primarul din Ciugud conferinţa de presă de miercuri. ”Consider că am fost dat afară pentru că am încercat şi am dovedit că sunt guvernat de câteva principii: onoare, cinste, corectitudine şi curaj. Am încercat să impun în PSD un cod al onoarei. N-am reuşit. Motivul excluderii mele a fost frica de concurenţă, din câte am înţeles” a spus Gheorghe Damian.

Acesta a adăugat că dacă va continua în acest fel, prin promovarea în diferite funcţii a prietenilor şi rudelor, PSD va pierde întotdeauna în Alba. Aluzia este chiar la preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care şi-a promovat rudele într-o serie de funcţii la nivel judeţean.

Decizia iniţială a fost luată în luna ianuarie a anului trecut însă nu a putut fi pusă în practică din cauza unor prevederi ale statului PSD. Acum însă, a fost confirmată la nivel central, cu prilejul comitetului executiv al partidului din ianuarie, când i-a fost retras sprijinul lui Mihai Tudose.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a negociat atunci şi excluderea lui Damian, în schimbul sprijinului pentru schimbarea premierului. ”A fost un troc. A condiţionat excluderea mea de susţinerea noului guvern” a spus Damian.

Acesa spune că decizia este  una nedemocratică, nestatutară însă nu va are în plan să o mai conteste.

„O să primesc această decizie cu capul sus, cu onoare şi o să rămân acelaşi om, acelaşi Gheorghe Damin, guvernat de aceleaşi principii. O să fac în continuare politică, politica pe care ştiu să o fac cel mai bine, politica cetăţeanului în aşa fel încât să nu-mi fie ruşie niciodată să privesc pe cineva în ochi” a spus primarul.

Damian, ţapul ispăşitor pentru eşecul de la alegerile parlamentare. Ce s-a întâmplat în 2017

Un comunicat scurt, sec, fără explicaţii suplimentare a fost postat atunci pe pagina de facebook a PSD Alba:  ”Astăzi, 13.01.2017 a avut loc şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba, iar în urma unei analize aprofundate a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru Alegerile Parlamentare 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de Organizaţia Judeţeană s-au luat următoarele decizii: Excluderea din partid a domnului Gheorghe Damian vicepreşedinte PSD Alba şi a domnului Ioan Florea,consilier judeţean PSD.”

Practic, acuzaţiile aduse în special lui Gheorghe Damian ţineau de faptul că nu ar fi susţinut în mod echitabil toţi candidaţii. Mai precis este vorba despre Ioan Dîrzu, candidat pe primul lor pe Camera Deputaţilor care a luat mai puţine voturi decât candidatul la Senat, Daniel Breaz, acest lucru ducând la pierderea celui de-al doilea loc de deputat de către PSD. Conducerea PSD Alba a găsit astfel un ţap ispăşitor pentru rezultatele dezastruoase din restul judeţului la alegerile parlamentare, care au adus partidului un singur loc de deputat, pe când PNL a obţinut 4 mandate.

Cititi mai multe pe www.alba24.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.