Cel mai căutat spion american vorbeşte despre aplicaţia care ştie totul despre noi

Postat la 13 octombrie 2014 586 afişări

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce priveşte confidenţialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate şi să renunţe la acelea care sunt „ostile intimităţii”.

Cel mai căutat spion american vorbeşte despre aplicaţia care ştie totul despre noi

 Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce priveşte confidenţialitatea datelor, scrie gandul.info. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate şi să renunţe la acelea care sunt „ostile intimităţii”. Snowden a dat drept exemplu DropBox, care nu suportă criptarea informaţiilor, şi a recomandat folosirea serviciului SpiderOak.

Cei de la Dropbox au răspuns la aceste critici. „Toate fişierele trimise şi primite prin Dropbox sunt criptate pe drumul dintre utilizator şi serverele noastre”,  a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Însă Snowden susţine că diferenţa dintre Dropbox si SpiderOak este ca cel de-al doilea serviciu criptează datele în timp ce acestea sunt pe computer şi nu doar când sunt în tranzit, mai scrie aceeaşi sursă.

În ceea ce-i priveşte pe utilizatorii care susţin că nu au de ce să-şi facă probleme deoarece nu au nimic de ascuns, Snowden a spus: „Când spui că nu ai nimic de ascuns spui de fapt că nu îţi pasă drepturile tale”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
american,
aplicatie,
cautare,
rupere,
spion,
online,
servicii
/actualitate/cel-mai-cautat-spion-american-vorbeste-despre-aplicatia-care-stie-totul-despre-noi-13378968
13378968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.