Cel mai bun spion al Rusiei din ultimii 30 de ani: Fosta amantă a unui parlamentar britanic

Postat la 26 octombrie 2011 42 afişări

Fosta amantă a parlamentarului liberal-democrat britanic Mike Hancock, Katia Zatuliveter, în vârstă de 26 de ani, este cel mai de succes spion rus din ultimii 30 de ani, susţine un fost agent KGB, citat de Daily Express, în ediţia electronică.

Fostul agent KGB Oleg Gordievski, în vârstă de 73 de ani, care a fugit în Marea Britanie în 1985 cu ajutorul serviciilor britanice de informaţii externe, a declarat că Zatuliveter s-a folosit de relaţia ei de patru ani cu Hancock pentru a transmite Kremlinului secrete militare britanice. Potrivit lui, aceasta a provocat pagube enorme Marii Britanii şi ar fi privită ca o eroină de Rusia. "Timp de patru ani ea a copiat documente militare şi le-a dus la ambasadă. Practic, ea a dezarmat Marea Britanie în faţa Rusiei", a declarat Gordievski. "Este o infracţiune mare, care este imposibil de dovedit legal. Cred că va fi expulzată din Marea Britanie", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
spioni,
securitate,
kgb
/actualitate/cel-mai-bun-spion-al-rusiei-din-ultimii-30-de-ani-fosta-amanta-a-unui-parlamentar-britanic-8902603
8902603
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.