Cei mai saraci elevi au avut cea mai mare rata de promovabilitate la bacalaureat

Postat la 07 iulie 2011 8 afişări

Absolventii de liceu din cele sase orase din nord-estul tarii (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui), unde raportul PIB per capita este cel mai scazut din Romania, de 3.358 de euro/locuitor, au avut cea mai mare rata medie de promovabilitate la bacalaureat: 49,38%.

La polul opus sunt cei care au sustinut bacalaureatul in cele mai bogate regiuni, in Bucu¬resti-Ilfov si in vestul tarii, unde PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la valori de 13.648 de euro, respectiv 6.333 de euro si unde rata de absolvire a bacalaureatului a fost de 33%. Explicatia? "Cei saraci vor sa iasa din saracie, iar invatatul si obtinerea unor note bune este singura lor sansa de a pleca din locurile in care sunt, de a se inscrie la o facultate buna si de a obtine un job mai bine platit. Ei invata cu mai multa seriozitate, poate si pentru ca nu au alte activitati sau «tentatii»", este de parere Paloma Petrescu, fost secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei. Elevii au avut cea mai slaba per¬formanta din istoria invatamantului, intrucat rata de promovabilitate in sesiu¬nea de vara a examenului de bacalaureat a fost de numai 44,5%, iar peste 110.000 de absolventi de liceu au fost declarati respinsi in urma sustinerii examenelor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bac,
educatie,
rezultate,
medii,
elevi
/actualitate/cei-mai-saraci-elevi-au-avut-cea-mai-mare-rata-de-promovabilitate-la-bacalaureat-8452344
8452344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.