Cei mai puternici gameri din lume vin la Bucureşti

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 iulie 2013 711 afişări

Campionatului Mondial de Sport Electronic se va desfăşura în toamna acestui an la Bucureşti, după patru ediţii care au avut loc anunţă desfăşurarea la Bucureşti, după ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc în Coreea de Sud, anunţă International eSport Federation.

Competiţia, organizată împreună cu Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL),  va avea loc între 31 octombrie şi 4 noiembrie la Sala Polivalentă.

“După o serie de discuţii privind posibilitatea de organizare a evenimentului pe alt continent, dar şi gradul de accesibilitate pe care îl presupune o locaţie europeană, am decis ca Bucureştiul să găzduiască Campionatul Mondial de Sport Electronic în 2013”, a declarat Won-Suk Oh, secretar general al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic.

România este membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci echipe din România au participat la toate Campionatele Mondiale, plasându-ne an de an între primele trei locuri din lume în clasamentele pe naţiuni.

Silviu Stroie, preşedintele Ligii Gamerilor Profesionişti, este membru în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic, dar şi preşedinte al Comisiei Internaţionale de Arbitri din cadrul federaţiei, de anul trecut.

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de ţări. Competiţia masculină are două discipline – League of Legends, dotat cu premii în valoare de 27.000 de dolari, şi Alliance of Variant Arms (A.V.A.), care oferă premii de 18.000 de dolari, iar în competiţia feminină vor exista două discipline – StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2.

Totodată, în cadrul campionatului va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei, unde se va vota aderarea noilor membri, precum şi un congres internaţional la care se vor întâlni cele mai mari companii din industrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-mai-puternici-gameri-din-lume-vin-la-bucuresti-11148907
11148907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.