Cei 2.700 de angajaţi de la Azomureş primesc 100 de lei în plus la salariu

Postat la 04 ianuarie 2013 28 afişări

Cei aproximativ 2.700 de angajaţi ai combinatului producător de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş vor beneficia, în acest an, de o creştere cu 100 de lei a salariului de bază, majorarea figurând în noul contract colectiv de muncă negociat de sindicalişti cu patronatul.

Maria Dăndărău, vicepreşedintele sindicatului "Alternativa 2002" din combinatul producător de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că această creştere de 100 de lei, asupra căreia s-a căzut de acord la negocierile cu patronatul, va fi inclusă în salariul de bază al fiecărui angajat. "Am negociat o creştere de 100 de lei la salariul de bază al fiecărui angajat, care se reflectă şi în celelalte sporuri - de vechime, de noapte, care se calculează procentual. Pentru majoritatea salariaţilor din Azomureş, aceasta înseamnă o majorare a salariilor efectivă de 9-10 la sută", a spus Dăndărău. Ea a precizat că în noul contract colectiv de muncă negociat de sindicalişti cu patronatul, care urmează a fi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, se prevede şi păstrarea tuturor primelor şi sporurilor de care beneficiau angajaţii combinatului, potrivit contractelor colective de muncă anterioare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
azomures,
salarii,
cresteri,
sindicalisti,
patronat
/actualitate/cei-2-700-de-angajati-de-la-azomures-primesc-100-de-lei-in-plus-la-salariu-10427507
10427507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.