Cei 17 fericiţi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Postat la 23 februarie 2013 33 afişări

Comisiile de buget şi politică economică ale Parlamentului au liberalizat condiţiile de numire în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, reducând de la zece la şapte, respectiv cinci ani numărul de ani necesari ca experienţă în finanţe pentru membrii executivi, respectiv pentru membrii neexecutivi ai consiliului ASF.

De asemenea, numărul membrilor consiliului, a căror numire este în atribuţiile Parlamentului şi al căror mandat va dura cinci ani, va creşte de la 15 la 17, dintre care 5 executivi, şi se elimină obligaţia ca aceştia să fie ori economişti, ori avocaţi.

Proiectul de lege pentru înfiinţarea ASF, planificat să fie votat până la 15 martie, se află în continuare în dezbaterea parlamentarilor, urmând ca săptămâna viitoare să fie supus discuţiei în plenul Camerei. ASF va unifica atribuţiile CNVM, CSA şi CSSPP, în conformitate cu recomandările Băncii Centrale Europene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cei-17-fericiti-de-la-autoritatea-de-supraveghere-financiara-10591344
10591344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.