CEC Bank începe tranziţia cardurilor către alternativa din plastic reciclat în paralel cu relansarea portofoliului de carduri sub un design care aduce în prim-plan tradiţiile româneşti

Autor: Cristina Bellu Postat la 03 martie 2023 92 afişări

CEC Bank începe tranziţia cardurilor către alternativa din plastic reciclat în paralel cu relansarea portofoliului de carduri sub un design care aduce în prim-plan tradiţiile româneşti

CEC Bank anunţă că şi-a relansat portofoliul de carduri cu un nou design care aduce în prim-plan tradiţiile româneşti. În paralel, cardurile nou emise de CEC Bank sunt eco-friendly - din plastic reciclat şi cu elemente biodegradabile.

“Pentru că CEC Bank este în primul rând o bancă românească, ne-am dorit să avem un concept creativ care să fie axat pe tradiţiile populare, dar într-un stil modern, actual. Ilustraţia de pe fiecare card are ca element central o datină românească - Căluşarii, Ursul, Capra, Hora, Pluguşorul - reinterpretată cu elemente grafice moderne şi ilustrate în paleta coloristică a brandului”, spune Cristian Tudorancea, Director Carduri în cadrul CEC Bank.

Designul noilor carduri de debit şi de credit a fost realizat de artistul român Mihai Ţenovici, care şi-a pus amprenta asupra mai multor branduri româneşti.

Procesul de tranziţie va avea loc etapizat şi se va aplica atât cardurilor nou-emise cât şi celor reînnoite, spun oficialii băncii.

Potrivit acestora, cardurile pot fi obţinute din orice sucursală CEC Bank, dar şi 100% online.

CEC Bank are deja în oferta sa o variantă de plată eco-friendly care nu implică folosirea unui plastic fizic: cardul virtual Visa Multicurrency. Acesta este emis în următoarea zi lucrătoare putând fi imediat vizualizat în aplicaţia de mobile banking CEC app şi utilizat prin intermediul portofolelor digitale Apple Pay şi Google Pay pentru plăţi la comercianti şi/sau retrageri direct cu telefonul mobil la cele peste 900 de echipamente ATM/MFM care au implementată funcţionalitatea contactless. De asemenea, posesorii de carduri VISA pot adăuga cardul pe ceasul smart şi pot face plăţi prin aplicaţiile Fitbit Pay şi Garmin Pay.  

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,8 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.