Cea mai poluată ţară de pe glob. Valoarea de 100 este considerată nesănătoasă şi 300 este văzută ca fiind de-a dreptul periculoasă

Autor: Florin Casota Postat la 06 ianuarie 2017 728 afişări

Nu doar Beijingul este învăluit în smog, ci jumătate din China este afectată de poluare. Este binecunoscut faptul că în China calitatea aerului nu este cea mai bună, iar pe 6 ianuarie în oraşul Daqing s-a înregistrat o valoare de 999 în indexul calităţii aerului, în condiţiile în care valoarea de 100 este considerată nesănătoasă şi 300 este văzută ca fiind de-a dreptul periculoasă.

Oraşul de 200,000 de locuitori este recunoscut pentru numeroasele fabrici şi uzine din domeniul petrolului şi gazelor, iar valoarea uriaşă a fost înregistrată la ora 3 pm, apoi la 4pm a scăzut la 215. Această scădere nu a fost explicată.

Smogul din China este mult mai rău iarna având în vedere că multe oraşe din nord utilizează cărbunele pentru a furniza căldură. Foarte multe oraşe din China au o valoare a calităţii aerului de peste 200 şi în 31 de oraşe a fost emis un cod roşu de poluare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.