Cea mai nouă pârtie de schi din România a costat o sută de mii de euro (GALERIE FOTO)

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 30 ianuarie 2014 8403 afişări

Vineri se va deschide o nouă pârtie pentru începători la Gura Humorului, în judeţul Suceava. Pârtia Şoimul II va avea o lungime de 500 m şi o diferenţă de nivel de 70 m. Noua pârtie va avea punct comun de plecare cu Pârtia Şoimul şi sens opus de coborâre.

Şoimul II este dotată cu instalaţie de teleschi separată, pe o lungime de 500 de metri. Pentru a ajunge la punctul de plecare al pârtiei, doritorii pot folosi instalaţia de telescaun existentă, până în zona superioară a pârtiei Şoimul I. Condiţiile de schi se prezintă excelente, stratul de zăpadă măsurând momentan 50 cm.

Pentru realizarea pârtiei Şoimul II a fost necesară o investiţie de 98.000 euro, bani proveniţi exclusiv din fondurile Primăriei Gura Humorului.

Dat fiind faptul că banii investiţi au fost obţinuţi prin exploatarea pârtiei deschise în 2010, autorităţile locale speră că Şoimul II va genera suficiente fonduri pentru permite începerea lucrărilor la o a treia pârtie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-noua-partie-de-schi-din-romania-a-costat-o-suta-de-mii-de-euro-galerie-foto-11993080
11993080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.