Cea mai nouă descoperire a specialiştilor: Unele simptome COVID-19 sunt resimţite săptămâni întregi de la infectare!

Postat la 09 decembrie 2020 628 afişări

Cea mai nouă descoperire a specialiştilor: Unele simptome COVID-19 sunt resimţite săptămâni întregi de la infectare!

Cercetătorii de la Universitatea din Geneva au realizat un studiu care arată că simptomele specifice infectării cu coronavirus se păstrează la 1 din 3 pacienţi pentru o perioadă de peste şase săptămâni. Oamenii resimt oboseală, au insuficienţă respiratorie şi cel mai adesea îşi pierd gustul şi mirosul.

1 din 3 pacienţi au simptome specifice Covid-19 mai mult de şase săptămâni

Specialiştii au urmărit evoluţia a 669 de pacienţi cu COVID-19 şi au constatat că o treime au semnalat simptome şi după cea de-a şasea săptămână de la infectare, inclusiv cei care nu făceau parte din grupurile de risc de a dezvolta o formă gravă a bolii, relatează News Medical.

Cele mai întâlnite simptome au fost oboseala, insuficienţa respiratorie şi piererea mirosului şi a gustului. De asemenea, aceştia au prezentat şi simptome de tuse şi dureri de cap.

Pe mulţi pacienţi îi preocupă cât vor dura simptomele şi dacă unele vor deveni cronice, dar cum nu avem un răspuns medical clar, este important să-i tratăm şi să-i ascultăm pe pacienţi”, a precizat una dintre cercetătoare, Mayssam Nehme.

Universitatea din Geneva susţine că următorul pas al studiului va presupune urmărirea pacienţilor şi pe termen mai lung (trei, şase şi 12 luni după contractarea virusului) pentru a înţelege mai bine consecinţele pe termen lung ale COVID-19.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
descoperire,
infectare,
simptome

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.