Cea mai mare piaţă din regiune riscă să-şi piardă şeful, dar şi strălucirea din ultimii ani

Autor: Roxana Pricop Postat la 10 ianuarie 2013 16 afişări

Bursa de Valori din Varşovia (GPW) trece printr-un moment de cotitură după ce preşedintele şi directorul executiv Ludwig Sobolewski, profesionistul care a fost în spatele transformării sale în cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est, a fost suspendat şi riscă să fie demis din cauza unui conflict de interese.

Bursa de Valori din Varşovia (GPW) trece printr-un moment de cotitură după ce preşedintele şi directorul executiv Ludwig Sobolewski, profesionistul care a fost în spatele transformării sale în cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est, a fost suspendat şi riscă să fie demis din cauza unui conflict de interese.Pe 21 decembrie, conducerea bursei poloneze l-a suspendat din funcţie pe Ludwig Sobolewski după ce a găsit dovezi că executivul a încălcat codul de etică prin implicarea în strângerea de fonduri pentru finanţarea unei producţii cinematografice, potrivit Bloomberg. Ministerul Trezoreriei, care controlează bursa poloneză, are în plan să îl demită din funcţie în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor programate în această lună. Potrivit relatărilor din publicaţia poloneză The News, un asistent al şefului Bursei poloneze a trimis e-mail-uri companiilor listate pe sistemul alternativ NewConnect solicitându-le finanţare pentru un film în care ar fi urmat să joace Anna Szarek, partenera lui Sobolewski. Ludwig Sobolewski a negat încălcarea codului de etică şi a refuzat să demisioneze din funcţie.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursă,
Varşovia,
GPW,
Ludwig Sobolewski
/actualitate/cea-mai-mare-piata-din-regiune-risca-sa-si-piarda-seful-dar-si-stralucirea-din-ultimii-ani-10448389
10448389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.