Cea mai mare bancă europeană, în creştere cu peste 100% faţă de anul trecut. Profitul înainte de taxe din S1 depăşeşte 9 miliarde de euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 august 2021 62 afişări

Cea mai mare bancă europeană, în creştere cu peste 100% faţă de anul trecut. Profitul înainte de taxe din S1 depăşeşte 9 miliarde de euro

HSBC a depăşit aşteptările privind veniturile din prima jumătate a lui 2021 şi a anunţat a doua serie de dividende de la începutul pandemiei de Covid-19, transmite CNBC.

Prin comparaţie cu anul trecut, profiturile înainte de taxe ale băncii au crescut de peste două ori la 9,12 miliarde de euro în perioada ianuarie-iunie. În medie, analiştii estimau că banca va ajunge la 7,95 miliarde în S1/2021.

Între timp, veniturile au scăzut cu 4,5% faţă de 2020 la 21,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului – aproape de datele oferite anterior de analişti, 21,47 miliarde de euro.

CEO-ul Noel Quinn spune că noile perspective economice i-au permis băncii să elibereze o parte din provizioanele puse deoparte pentru potenţialele pierderi ale creditelor, decizia reprezentând „principalul catalizator” din spatele nivelului de profitabilitate al instituţiei.

„Am avut profit în fiecare regiune în prima jumătate a anului. Această performanţă ne permite să plătim dividende interimare pentru primele şase luni din 2021”, adaugă Quinn.

Cea mai mare bancă europeană a mai anunţat că marja netă a dobânzilor, un indice al profitabilităţii creditelor, a fost de 1,21% în S1, cu 22 de puncte de bază sub aceeaşi perioadă din 2020.

Totodată, planul de restructurare din cadrul HSBC rămâne în picioare după ce compania a anunţat în februarie anul trecut că va elimina 35.000 de joburi ca parte a unui plan de reducere a unor costuri de 3,8 miliarde de euro până în 2022.

Exod la Credit Suisse: Principalii bancheri ai gigantului elveţian continuă să părăsească banca după scandalurile Greensill şi Archegos Capital

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
banca,
miliarde,
profit,
hsbc,
dividende

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.