Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării a fost inaugurată după 10 ani de la începerea lucrărilor. Investiţia s-a ridicat la 15 mil. euro

Postat la 05 ianuarie 2019 248 afişări

Pârtia din Masivul Rarău, de dificultate medie, are o lungime de 2.850 de metri, instalaţie de telegondolă şi 9 tunuri de zăpadă, iar pentru a fi funcţională s-au investit 15 milioane de euro, cei mai mulţi de la Ministerul Turismului.

Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării a fost inaugurată după 10 ani de la începerea lucrărilor. Investiţia s-a ridicat la 15 mil. euro

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că pârtia de schi din Masivul Rarău va fi inaugurată în prezenţa ministrului Turismului, Bogdan Trif.

„Pârtia are o lungime de 2.850 metri, dificultate medie şi este dotată cu instalaţie de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie şi maşină de bătut zăpada”, spune primarul din Câmpulung Moldovenesc.

 

Investiţiile în zona pârtiei se ridică la 15 milioane de euro, fiind cele mai importante în domeniul turismului din zona Moldovei.

 

90 la sută din finanţare a venit de la bugetul de stat, prin Ministerul Turismului.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
partie,
schi,
ridicare,
incepere,
investitie,
lucrari,
turism,
zapada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.