Ce trebuie să ştie cei care merg cu maşina la mare

Postat la 14 iulie 2012 175 afişări

Ţinând cont că ANM a emis cod portocaliu de caniculă pentru acest weekend în zona centrală, estică şi sudică a ţării, precum şi de traficul crescut către litoral în aceste zile, Poliţia Română prezintă lista restricţiilor şi a problemelor previzibile în trafic, după cum urmează:

Accesul către Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa este recomandabil să se facă prin zona Dristor şi în continuare pe Bd. Theodor Pallady către A2. Traficul se desfăşoară îngreunat la intersecţia Splaiul Independenţei - Şoseaua Centură (zona Popeşti-Leordeni) din cauza unor lucrări de refacere a părţii carosabile. De asemenea, ignorarea recomandării poate genera ambuteiaje în zona respectivă şi iminenţa depăşirii intersecţiei într-un timp mai îndelungat.

Pe Autostrada A2 există porţiuni cu denivelări (ex. km 14, 49, 70), în special la intrările şi ieşirile de pe poduri, iar deplasarea cu viteză excesivă poate genera pierderea controlului autovehiculului şi implicit implicarea în accidente de circulaţie grave.

Este necesară păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de autovehiculul care circulă înainte şi este interzisă oprirea pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Dacă optaţi pentru circulaţia pe timp de noapte, trebuie să aveţi în vedere valorile crescute de trafic, sporirea riscului de accident, precum şi transporturile agabaritice, interzise pe timp de zi.

Trebuie avut în vedere că, în data de 16 iulie, conform comunicării primite de la CNADNR se preconizează închiderea segmentului Autostrăzii A4 Murfatlar - Agigea, în contextul în care este previzionată în perioada următoare, deschiderea întregului tronson al Autostrăzii A2, între Cernavodă şi Constanţa.

Ca rute ocolitoare la întoarcerea de pe Litoral către Capitală, pot fi folosite:

DN2A Constanţa - Hârşova D.N. 3 B Hârşova - Feteşti - A 2 - Bucureşti;

DN2 A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni DN2 Urziceni - Bucureşti;

DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia D.N. 21 Slobozia - Drajna A 2 - Bucureşti;

DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia D.N. 21 Slobozia - Drajna D.N. 3 A Drajna - Lehliu D.N. 3 Lehliu - Fundulea - Bucureşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie arată că sâmbătă şi duminică vremea va deveni caniculară în sudul şi estul ţării, unde se vor atinge valori de 36-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80. În cursul zilei de duminică, în cea mai mare parte a Olteniei şi a Munteniei canicula se va intensifica, temperaturile maxime vor fi de până la 39-41 de grade, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, începând din partea a doua a zilei de duminică, în majoritatea zonelor.

Pentru un trafic în siguranţă, Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor de autovehicule:

Planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10 - 18;

Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat;

Atunci când ca pasageri în autovehicul se găsesc copii sau bătrâni, aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui;

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite;

Evitarea efectuării depăşirilor neregulamentare;

Este interzisă conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;

Portul obligatoriu al centurii de siguranţă pentru toţi ocupanţii autovehiculelor, precum şi utilizarea sistemelor de retenţie pentru copii;

Respectarea în totalitate a semnalelor şi indicaţiilor poliţiştilor, pentru devierea traficului rutier, în contextul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră poate dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum.

Poliţia Rutieră desfăşoară, la nivel naţional, acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea neutilizării centurii de siguranţă de către conducătorii de autovehicule şi pasagerii acestora, precum şi a sistemelor de retenţie pentru copii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-trebuie-sa-stie-cei-care-merg-cu-masina-la-mare-9862100
9862100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.