Ce trebuie să faci ca să primeşti de la stat 25.000 de euro, dacă ai între 18 şi 25 de ani

Postat la 28 octombrie 2014 5127 afişări

Ce trebuie să faci ca să primeşti de la stat 25.000 de euro, dacă ai între 18 şi 25 de ani

Tinerii intre 18 si 25 de ani pot primi o subventie de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, iar elevii vor fi ajutati sa isi dezvolte spiritul antreprenorial in cadrul initiativei "Romania Start-up", finantata din fonduri europene si cu o alocare financiara totala de 152 milioane euro, informeaza incont.ro. In "Romania Start-up", o alocare financiara de 100 milioane euro va fi destinata unei scheme de minimis care sa ajute la in special tinerii cu varste cuprinse intre 18-25 de ani, in vederea initierii unei activitati independente pe baza unui plan de afaceri, in unul dintre domeniile strategice de dezvoltare, prin subventionarea acestora.

Sunt promovate ideile care indeplinesc conditia ca activitatile proiectului sa fie implementate la nivel inter-regional, cu o alocare financiara de 25 milioane de euro/parteneriat regional.

Suma maxima alocata va fi de doua milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. Subventia va fi de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, la un grup tinta de minimum 400 persoane formate intr-un proiect si 20.000 persoane instruite la nivel national in antreprenoriat, informează sursa citată.

Pentru elevii de liceu, autoritatile au gandit programul "Firme de exercitiu pentru elevi”, cu o alocare de circa 50 milioane euro, avand drept obiectiv cresterea gradului de ocupare pentru absolvetii de liceu si pentru ucenici, precum si cresterea adaptabilitatii acestora la cerintele primului lor loc de munca.

Firma de exercitiu va constitui o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial si va asigura sesiuni de mentorat, workshop-uri si training-uri care sa ajute tinerii sa transforme o simpla idee intr-un proiect si mai departe, intr-un model de business, mai notează publicaţia.

Programul va fi derulat tot la nivel regional, cu o alocare de 12 milioane euro pentru fiecare parteneriat regional si de doua milioane euro pentru fiecare proiect. Un proiect va trebui sa includa minimum 500 firme de exercitiu, cu un grup tinta de 500 elevi/proiect. Autoritatile estimeaza ca 12.000 de elevi vor putea beneficia la nivel national de acest program, urmand sa fie implicate un numar total de 12.000 firme.

Mai multe detalii găseşti pe siteul ministerului

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-trebuie-sa-faci-ca-sa-primesti-de-la-stat-25-000-de-euro-daca-ai-intre-18-si-25-de-ani-13473669
13473669
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.