Dilma Rousseff, realeasă preşedintă a Braziliei cu 51,45 la sută din voturi

Autor: Gaidau Ion Postat la 27 octombrie 2014 46 afişări

Dilma Rousseff a fost realeasă preşedintă a Braziliei cu un scurt avans în faţa adversarului său de centru-dreapta Aecio Neves, potrivit rezultatelor oficiale publicate duminică seara.

Preşedinta de stânga, care a candidat din partea Partidului Muncitorilor (PT), a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale cu 51,45 la sută din voturi, faţă de 48,55 la sută pentru candidatul Partidului Social-Democrat (PSDB), potrivit rezultatului anunţat după numărarea a 98 la sută din buletinele de vot.

Imediat după anunţarea acestui rezultat, Dilma Rousseff le-a mulţumit brazilienilor pentru realegerea sa.

"Mulţumesc mult!", a scris preşedinta Braziliei pe contul său de Twitter.

Aceste alegeri au fost considerate un plebiscit în privinţa celor 12 ani de guvernare a PT, în timpul căreia gigantul emergent din America Latină a cunoscut profunde schimbări economice şi sociale.

În pofida unor provocări economice şi scandaluri de corupţie, brazilienii au optat cu o scurtă majoritate pentru continuarea ciclului iniţiat la fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), un fost lider de sindicat rămas foarte popular în Brazilia.

În primul mandat, prima femeie preşedinte în cea mai mare ţară din America Latină a multiplicat programele sociale de care beneficiază un sfert dintre cele 202 milioane de brazilieni, ceea ce i-a adus o susţinere largă în păturile populare şi în regiunile sărace din nord-estul ţării sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRAZILIA,
ALEGERI,
PREŞEDINTE
/actualitate/dilma-rousseff-realeasa-presedinta-a-braziliei-cu-51-45-la-suta-din-voturi-13469463
13469463
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.