Ce trebuie să facă firmele care vor să beneficieze de amânarea ratelor de până la 9 luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 mai 2020 120 afişări

Ce trebuie să facă firmele care vor să beneficieze de amânarea ratelor de până la 9 luni

IMM-urile care au negociat cu băncile suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor înainte de apariţia OUG 37/2020 trebuie să depună o nouă cerere până la data de 14 mai 2020 pentru a putea beneficia de o amânare de până la 9 luni, prevăzută în ordonanţa de urgenţă, potrivit informaţiilor transmise de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Dorim sa ii instiintam pe clientii bancilor partenere, care au obtinut suspendarea obligatiilor de plata scadente in baza normelor bancilor, in acord cu creditorii, inainte de aparitia OUG nr.37/2020, ca pot solicita, printr-o noua cerere, aceleaşi conditii de suspendare a plaţilor in baza prevederilor OUG 37/2020 pentru a prelungi cu pana la 9 luni amânarea plăţilor”, a transmis FNGCIMM.

Pentru firmele care au depus socilitările înainte de apariţia OUG 37/2020, băncile vor decide în conformitate cu condiţiile anterioare ordonanţei.

Care sunt condiţiile de acordare a scrisorilor de garanţie:

- Creditul  a fost acordat pana la data de 30 martie 2020, inclusiv

- Data scadentei finale a obligatiilor de rambursare a ratelor, prevazuta in contractul de credit, este ulterioara datei de 30 martie 2020, inclusiv

- Creditul nu a fost declarat cu scadenta anticipata pana la data de 30 martie 2020, inclusiv

- Debitorul nu inregistreaza rate scadente restante, la data de 16 martie 2020, inclusiv, sau a  efectuat plata obligatiilor restante pana la data solicitarii suspendarii obligatiei de plata, in conditiile prevazute la art. 2 alin 1) din OUG 37/2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amanare,
oug,
cerere,
fngcimm,
rate,
firme,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.