CE SUNT OMG?

Postat la 08 martie 2006 1 afişăre

Organismele modificate genetic (OMG) sunt plante carora geneticienii le-au adaugat o gena prelevata de la o alta specie, pentru a le conferi diverse proprietati.

 

AVANTAJE: Rezistenta la erbicide, la boli sau la conditii de clima nefavorabile, productivitatea sporita sau continutul suplimentar de vitamine sunt doar cateva proprietati obtinute.

 

CALEA TRADITIONALA: Agricultura traditionala lucreaza cu multe generatii de plante pana la obtinera trasaturii dorite, iar paleta de trasaturi ce pot fi obtinute astfel este mult mai restransa.

 

SCURTATURA HI-TECH: Ingineria genetica este comparata cu o scurtatura hi-tech, pentru ca oamenii de stiinta reusesc sa transfere o gena chiar de la o specie la alta intr-un timp mult mai scurt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CE SUNT OMG?
/actualitate/ce-sunt-omg-978891
978891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.