Ce spune Rafila, despre nouă tulpină de coronavirus descoperită in Marea Britanie

Autor: Laura Buciu Postat la 15 decembrie 2020 410 afişări

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, despre noua tulpină de coronavirus, depistată în Marea Britanie, că nu există o evoluţie diferită a bolii.

Ce spune Rafila, despre nouă tulpină de coronavirus descoperită in Marea Britanie

Profesorul Alexandru Rafila a fost întrebat, marţi, la Antena 3, despre evoluţia noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie, unde au apărut 1.000 de astfel de îmbolnăviri.

„Nu cred că este o evoluţie diferită a bolii. Din ceea ce am citit eu, nu există o evoluţie diferită a bolii. Aş vrea să vă dau un alt exemplu care demonstrează, de fapt, că aceste mutaţii până în momentul de faţă nu sunt îngrijorătoare: faptul că reinfecţiile cauzate de noul coronavirus sunt rare, sunt foarte – foarte rare, adică omul poate să elimine timp de mai multe săptămâni virusul”, spune Rafila.

Reprezentantul României la OMS spune că sunt câteva cazuri documentate de reinfecţie, dar lucrul acesta nu este de neaşteptat, pentru că sunt persoane care au deficienţe imune.

„Atunci, asta demonstrează că aceste mutaţii nu sunt relevante din punct de vedere al imunităţii, pentru că dacă ar fi relevante şi îmbolnăvirile ar fi mult mai frecvente, iar până în momentul de faţă nu sunt raportate un număr mare de îmbolnăviri, de reinfectări la persoane care au trecut deja prin boală”, a mai spus Rafila.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că o nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândeşte ameninţător în anumite zone din Anglia şi că cel puţin în 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de acest tip de coronavirus, potrivit BBC.

El le-a spus parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, au existat creşteri puternice şi exponenţiale ale infecţiilor cu coronavirus în Londra, Kent, părţi din Essex şi Hertfordshire.

„Am identificat în prezent peste 1.000 de cazuri cu această tulpină predominant în sudul Angliei, deşi cazuri au fost identificate în aproape 60 de zone diferite. Cauza mutaţiilor nu a fost descoperită, dar măsurile trebuie să fie, în orice caz, <rapide şi decisive>”, a spus oficialul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
tulpină,
coronavirus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.