Ce spune preşedintele Klaus Iohannis, despre taxarea progresivă

Autor: Laura Buciu Postat la 30 mai 2022 151 afişări

Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea şi aşa va rămâne, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a spus că discuţiile despre schimbarea sistemului de impozitare se poartă „mai mult la televizor” decât în coaliţie.

Ce spune preşedintele Klaus Iohannis, despre taxarea progresivă

Întrebat dacă a discutat cu premierul sau cu ministrul de Finanţe despre impozitul progresiv, Klaus Iohannis a spus că discuţii au fost.

„Discuţie, evident, sunt şi este uşor de înţeles de ce sunt aceste discuţii, în condiţiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanţa toate subvenţiile care au fost decise, de exemplu, în sectorul energetic. Este nevoie, pe de cealaltă parte, de venituri şi toată lumea caută venituri în plus. Însă, în acest moment nu există o decizie la nivelul coaliţiei pentru a schimba sistemul de impozitare şi nu cred că se va întâmpla foarte curând, dar nu este, după părerea mea, greşit, să fie luate în discuţie diferite variante posibile. Însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare şi dintr-odată trebuie să plătească mai mult”, a spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele a mai spus că aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite.

„Discuţiile care se poartă în mod nu neapărat cu titlu de noutate se poartă mai mult la televizor decât în coaliţie. Deci nu există o decizie politică pe creşterea impozitului sau a taxării. Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea a ceea ce aşa va rămâne”, a punctat Iohannis..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
taxare,
impozit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.