Ce spune premierul Ciucă, despre acuzaţiile venite din Rusia potrivit cărora România ar trimite mercenari în Ucraina

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 aprilie 2022 98 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a comentat miercuri acuzaţiile venite din Rusia potrivit cărora România ar trimite mercenari în Ucraina sau i-ar antrena în ţară. Există multe informaţii din domeniul fake news, a spus prim-ministrul.

Ce spune premierul Ciucă, despre acuzaţiile venite din Rusia potrivit cărora România ar trimite mercenari în Ucraina

„Nu există astfel de date, nici nu încape discuţia (n.r. despre informaţia potrivit căreia mercenerii se antrenează pe teritoriul României)... îi rog pe cetăţenii români să aibă grijă de unde se informează... există multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului, al propagandei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai comentat şi zvonurile potrivit cărora avioanele MiG-21 LanceR sunt ţinute la sol în România pentru a putea fi trimise în Ucraina. „Absolut deloc... ele nu au fost scoase din uz”, a explicat premierul care a spus că avioanele nu mai sunt folosite din cauza problemelor tehnice.

Pe 15 aprilie, MApN a decis să suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor în care au fost implicate aceste aeronave.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
rusia,
fake news

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.