Ce spune Bode, despre negocierile privind aderarea la Schengen

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 decembrie 2022 34 afişări

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit vineri despre negocierile de joi privind aderarea la spaţiul Schengen şi a dezvăluit faptul că nu s-a solicitat decuplarea României de Bulgaria.

Ce spune Bode, despre negocierile privind aderarea la Schengen

„Am încercat să negociem cu toată lumea... dovadă că ieri am primit susţinerea a 26 de state membre, toţi ne-au susţinut, cu excepţia Austriei”, a spus Lucian Bode

Ministrul Bode a mai spus că România nu a solicitat decuplarea de Bulgaria în cazul aderării. Ar fi fost incorect din partea noastră, a explicat ministrul de Interne.

„Nu s-a pus această problemă din două motive: este nevoie de unanimitate si noi am inceput evaluarile cu Bulgaria, avem o relaţie foarte bună cu bulgarii”, a declara Bode.

Ministrul român a adăugat că la finalul întâlnirii de joi toţi participanţii erau supăraţi.

„E un moment de cotitură pentru ţara noastră şi pentru UE... la final, ministrul croat nici nu a mai luat cuvântul”, a precizat Bode.

Parlamentarii din Forţa Dreptei şi USR vor depune, luni, o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lucian bode,
bulgaria,
schengen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.