Ce spune Arafat, despre medicii care îşi iau adeverinţe că nu pot lucra cu pacienţi Covid

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 octombrie 2021 212 afişări

Din ce în ce mai mulţi angajaţi din sănătate aduc adeverinţe eliberate de medici de medicina muncii care atestă că nu pot lucra cu pacienţi cu Covid, spune şeful DSU Raed Arafat: „Eu nu ştiu în alte ţări să se emită hârtii de acest fel. Acestea sunt invenţii”.

Ce spune Arafat, despre medicii care îşi iau adeverinţe că nu pot lucra cu pacienţi Covid

„Din păcate, din ce în ce mai mulţi ne-au adus în atenţie astfel de certificate de <apt limitat>, care se dau de medici de medicina muncii pentru personal sanitar care nu doreşte să lucreze în secţiile Covid. Din păcate, acest fenomen nu este nou, l-am avut şi în valurile trecute. Una este aspectul moral, altul este aspectul medical. Când un medic emite un astfel de certificat să vii să spui că certificatul nu este corect trebuie să vină un alt medic care să spună asta. Dar când vezi că un medic a emis mai multe certificate către personal sanitar, mai ales dacă se corelează cu o perioadă în care persoana a fost detaşată sau dacă lucrează într-o secţie care urmează să primească bolnavi Covid, atunci ai un mare semn de întebare: de ce s-a emis certificatul?”, spune Raed Arafat.

Acesta susţine că astfel de practici sunt total incorecte faţă de ceilalţi colegi: „Foarte rar vin persoane din urgenţă, din ATI, de obicei din alte specialităţi care nu vor să se implice, fără să generalizăm, nu este un fenomen în masă”.

„Eu nu ştiu în alte ţări să se emită hârtii de acest fel, care să spună la unul şi la altul că tu eşti scutit de a lucra la Covid. Trebuie să ai o problemă medicală foarte serioasă care să te împiedice să lucrezi şi în alte domenii sanitare. Acestea sunt invenţii”, a adăugat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că ministerul a declanşat un control pe această temă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raed arafat,
medici,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.