Ce spun analiştii înainte de Viena: Ţările din Vest nu mai pot fi o sursă de creştere pentru estul Europei. „Mergeţi şi căutaţi business şi mai la Est“

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 16 ianuarie 2013 13 afişări

Ţările Europei de Est trebuie să găsească noi motoare de creştere economică deoa­rece ar fi periculos să aştepte revenirea zonei euro, sursa tradiţională, au avertizat analiştii înainte de reuniunea de la Viena în care ban­cheri şi lideri politici est-europeni încearcă să găsească modalităţi de a susţine creşterea economică.

Ţările Europei de Est trebuie să găsească noi motoare de creştere economică deoa­rece ar fi periculos să aştepte revenirea zonei euro, sursa tradiţională, au avertizat analiştii înainte de reuniunea de la Viena în care ban­cheri şi lideri politici est-europeni încearcă să găsească modalităţi de a susţine creşterea economică. Pentru Eu­ropa de Est, o alternativă la zona euro este Estul. Polonia şi Cehia au intensificat deja relaţiile comerciale cu statele din fosta URSS. Iar deoarece stimulul fiscal nu este o opţiune, o altă sursă de creştere ar putea fi relaxarea politicii monetare, acolo unde mai este spaţiu de manevră, scrie presa internaţională.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-spun-analistii-inainte-de-viena-tarile-din-vest-nu-mai-pot-fi-o-sursa-de-crestere-pentru-estul-europei-mergeti-si-cautati-business-si-mai-la-est-10476240
10476240
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.