Ce se întâmplă cu Vitantis după închiderea Carrefour

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 ianuarie 2018 10376 afişări

Ce se întâmplă cu Vitantis după închiderea Carrefour

Revetas Capital Advisors (“Revetas”) a făcut public anunţul conform căruia Vitantis Shopping Center va trece printr-o restructurare substanţială, inclusiv o reconversie parţială a utilizării actuale. Centrul a fost inaugurat în septembrie 2008 şi a reprezentat, la momentul respectiv, cel mai mare proiect de retail din Bucureşti, având peste 36.000 m² de suprafaţă închiriabilă. Proiectul a fost achiziţionat în 2014 de către Revetas Capital Fund 1, un fond de investiţii imobiliar axat pe Centrul şi Estul Europei.

Decizia se materializează ca reacţie atât la schimbările consistente survenite în mediul micro si macro de retail, cât şi la impactul comerţului on-line asupra comportamentului de cumpărare din întreaga industrie.

Radu Boitan, directorul de investiţii al Revetas, menţionează faptul că “O abordare inovativă şi proactivă este esenţială în raport cu viitorul centrului, ale cărui potenţial şi valoare pe piaţă sunt indiscutabile. Proprietatea este localizată într-o zonă dens populată, la doar 15 minute de mers cu maşina de centrul oraşului, ceea ce oferă multiple oportunităţi de reconversie. Revetas se va concentra pe elaborarea unei strategii integrate de repoziţionare a proprietăţii, fapt ce nu exclude opţiunea unei reconversii.”

Revetas colaborează îndeaproape cu principalii chiriaşi pentru a închide gradual galeria comercială în primul trimestru din 2018. Galeria comercială este ancorată din punct de vedere comercial de existenţa hipermarketului Carrefour, care va înceta să funcţioneze începând cu data de 15 ianuarie. Celelalte unităţi comerciale (printre care Praktiker, Casa Rusu, Diego) vor continua să funcţioneze ca şi până acum.

„Revetas a explorat un portofoliu extins de oportunităţi privind restructurarea Vitantis, fiind dedicat ideii de augmentare a potenţialului acestuia, remodelarea integrală şi repoziţionarea pe piaţă fiind singurele soluţii viabile, capabile sa ofere o valoare sustenabilă pe termen lung”, a explicat Vlad Dragoescu, administratorul societăţii Vitantis SRL.

Revetas este o entitate specializată în administrarea fondurilor de investiţii din domeniul imobiliar, axată momentan pe Centrul şi Estul Europei, având sedii în Londra şi Viena şi fiind o prezenţă constantă în majoritatea ţărilor din CEE. Firma administrează şi investeşte capital în numele şi pentru un portofolio global de investitori privaţi şi instituţionali. Membrii echipei Revetas au o experienţă solidă şi rezultate remarcabile în administrarea directă a diverselor active, în spiritul maximizării valorii acestora. Revetas a integrat un model de afacere unic, colaborând împreună cu bănci de talie internaţională, cu scopul de a restructura şi a repoziţiona unele dintre cele mai calitative proprietăţi de birouri, retail şi turism din CEE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitala,
centru comercial,
inchidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.