Ce se întâmplă cu datele pe care le colectează companiile chineze? O agenţie din Germania susţine că ajung la guvernul de la Beijing

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 12 iulie 2020 191 afişări

Serviciul de Informaţii Interne al Germaniei avertizează că datele oferite de cetăţeni companiilor de plăţi şi altor firme tech din China pot ajunge pe mâinile guvernului de la Beijing, conform Associated Press.

Agenţia a notat în raportul anual că guvernul chinez are acces la datele unor companii precum Tencent, Alibaba şi „alte aplicaţii, servicii web şi provideri, cum ar fi companiile de bike sharing” care operează în Germania.

Şeful agenţiei, Thomas Haldenwang, a declarat că datele germanilor nu sunt protejate de companiile chineze care trebuie să răspundă în mod direct guvernului de la Beijing.

De asemenea, Haldenwang şi-a exprimat grijile cu privire la o aşa-numită „ameninţare hibrid”, care include achiziţionarea companiilor cheie din Germania.

„Având în vedere infrastructurile critice, aprovizionarea cu energie şi reţelele 5G, trebuie să luăm în calcul o nouă modalitate prin care ne putem proteja”, a declarat Horst Seehofer, ministrul german de interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
beijing,
critica,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.